tisdag 31 januari 2017

Uppstammat rosmarin




Som oftast den här årstiden
 börjar det dyka upp en och annan kruka
 med örter och andra trevliga växter i butikerna .
 Såna där som är svåra att hålla sig från fast 
man egentligen inte behöver dem...
Som ett uppstammat rosmarin träd tex.
Använder jag nånsin rosmarin som krydda, nej
det gör jag inte, ändå
står det  nu ett på fönsterbrädan.


Men det är väldigt lättskött,och till
sommaren ska det få stå ute eller i växthuset.
Doften det dessutom avger när man stryker fingrarna
 igenom det är oemotståndlig,
och för tankarna  nästan till medelhavet,
åtminstone långt bort från mörker och is.

1 kommentar:

  1. Smaken är lika oemotståndlig som doften. Hur kan man INTE använda den i maten? Kyckling med rosmarin, vitlök, svartpeppar mf kryddor, lite honung är sanslöst gott, likaså ugnsgrillade rotsaker med samma kryddor. ÄLSKAR ROSMARIN och ser det som ren lycka att kunna gå ut och plocka in färska kvistar att lägga i maten. Prova får du se, så enket, så gott!

    SvaraRadera